تاریخ: ۱۲ بهمن ۱۳۹۸ ، ساعت ۲۱:۲۲
بازدید: ۳۷۰
کد خبر: ۸۳۰۲۶
سرویس خبر : اقتصاد و تجارت
نقدینگی جوشان در بورس

تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز شنبه 12 بهمن 98

می متالز - بورس تهران اولین روز کاری هفته را بسیار پرتلاطم آغاز کرد. شاخص کل پس از ثبت رشد بیش از 3500 واحدی در نیم ساعت نخست معاملات روزانه و عبور از مرز 430 هزار واحدی با تشدید عرضه‌ها علاوه بر پس گرفتن رشد صبحگاهی به مدار منفی وارد شد و در نهایت با ریزش 954 واحدی (معادل 0.22 درصد) در عدد 426 هزار و 184 واحد متوقف شد.
تحلیل بورس امروز | نقشه نیمروز شنبه 12 بهمن 98

به گزارش می متالز، بازار سهام کماکان پر جنب و جوش است. حجم و ارزش معاملات روزانه به طرز چشمگیری بالاست. فعالیت سرمایه‌های خرد مطابق روند ماه‌های گذشته جهت اصلی قیمت‌ها را تعیین می‌کند و رفت و برگشت‌ قیمت‌ها در دامنه مجاز نوسان‌ روزانه را در پی دارد. افزایش فشار فروش در نمادهای کالایی به دلیل تداوم روند نزولی قیمت‌های جهانی در پی ریسک گسترش جهانی ویروس کرونا یکی از مهمترین دلایل افت قیمت نمادهای بزرگ کامودیتی محور و منفی شدن شاخص صنایعی نظیر فلزات اساسی و شیمیایی‌ است. اما در گروه‌های کوچکتر نظیر دارویی، یوتیلیتی و رایانه نیز شاهد افزایش فشار فروش و قرمزپوش شدن اکثر نمادها بودیم که لزوما دلایل یکسانی ندارند و برخی براساس رآورده نشدن انتظارات افزایش نرخ و برخی دیگر براساس رشدهای پرشتاب مسیر اصلاحی را در پیش گرفته‌اند.

از سوی دیگر باز هم خبرهای حذف ارز 4200 تومانی برای سهام گروه قندی خوش‌یمن بود به نحوی که این صنعت را به عنوان تنها صنعت با صف خرید فراگیر مطرح کرد. بازگشایی نماد «قثابت» با رشد قیمت پایانی بیش از 20 درصدی منجر به پرواز بیش از 7 درصدی شاخص این صنعت در روز جاری شد که قندی‌ها را گل سرسبد صنایع بازار کرد.    

ارزش معاملات خرد بورس تهران در روز جاری رقم 3639 میلیارد تومانی را نشان می‌دهد. تعداد نمادهای فعال بورسی در داد و ستدهای امروز 296 نماد است و از آنجایی که تعداد نمادهای بورسی در روزهای عادی در محدوده 320 نماد است، توقف بیش از 20 نماد بورسی سهم خوبی از ارزش معاملات بالقوه را کم کرده‌است. بسیاری از نمادهای بورسی به دلیل ثبت رشد بیش از 50 درصدی قیمت در بازه زمانی 15 روز کاری به جهت برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی متوقف شده‌اند. به دلیل یاد شده را می‌توان مشاهده کرد. از سویی با توجه به داغ بودن جریان معاملات بسیاری از نمادهای متوقف شده برای برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی، ثبت چنین ارزش معاملات خردی حاکی از تنور داغ تالار شیشه‌ای در شروع دهه دوم بهمن ماه است.

نگاهی به اطلاعیه‌های کدال نشان می‌دهد که بیش از 50 نماد بازار سهام از ابتدای بهمن تاکنون به دلیل رشد بیش از 50 درصدی قیمت در بازه زمانی 15 روز کاری متوقف شده‌اند که نمونه آماری جالبی از پیشروان سهام در بازار سرمایه می‌دهد.

عقب‌نشینی تقاضا یا سیلی عرضه‌ها؟

از 296 نماد فعال بورسی، 145 نماد قیمت پایانی مثبت و 151 نماد قیمت پایانی منفی داشتند. کاهش تعداد نمادهای بورسی با آخرین قیمت مثبت نشان‌دهنده تداوم جریان فروش در دقایق پایانی‌ست. ارزش صف‌های خرید بورسی در 59 نماد به رقم 207 میلیارد تومان می‌رسد در حالی‌که ارزش صف‌های فروش در 31 نماد بورسی در محدوده 58 میلیارد تومان است. تغییر این نسبت با کاهش تعداد و ارزش صف‌های فروش و سنگین‌تر شدن کفه عرضه‌ها در صف‌های فروش نیز از میل بیشتر سرمایه‌گذاران به عرضه سهام حکایت می‌کند. از سوی دیگر خالص 88 میلیارد تومانی تغییر مالکیت بورس تهران اگرچه کماکان از برتری خرید سهامداران حقیقی حکایت می‌کند اما نوعی عقب‌نشینی سهامداران خرد در طرف تقاضا در کلیت بازار را گوشزد می‌کند. هرچند در برخی از نمادها با وجود فشار بالای عرضه‌ها شاهد برتری محسوس تقاضا و هجوم سرمایه‌گذاران خرد بودیم.

غول‌های جذب نقدینگی

امروز علاوه بر دو قلوهای بانکی صادرات و تجارت که طی روزهای کاری گذشته با تشکیل صف‌های قدرتمند خرید روند رو به رشدی را تجربه کردند، سهام شرکت ایران خودرو و حفاری شمال ایران نیز با ثبت ارزش نزدیک به 100 میلیارد تومان روز شلوغی را پشت سر گذاشتند. نکته جالب توجه در میان این سهم‌ها، وجه مشترک آنها در دست به دست شدن بالای سهام در محدوده مثبت و نزدیک صف خرید است. عرضه چندین باره صف‌های خرید در این نمادها و تشکیل مجدد صف خرید نیز عطش خریداران در اینگونه سهم‌ها را به نمایش می‌گذارد. در فرابورس نیز نمادهای «ذوب» و «سمگا» نیز چنین وضعیتی را تجربه کردند و در اوج قیمتی ارزش معاملات به ترتیب 151 میلیارد تومان و 95 میلیارد تومانی را به ثبت رساندند. تحرک بالای سرمایه‌گذاران برای برچیدن صف‌ فروش فزاینده در نماد «وآوا» که به ثبت ارزش معاملات نزدیک به 70 میلیارد تومانی در این نماد انجامید و نهایتا با توفیق خریداران همراه نبود نیز از نکات با اهمیت بازار سهام در روز جاری به شمار می‌آید.

به نظر می‌رسد طی روزهای آتی با توجه به روند قیمت‌ها شاهد توقف‌ها و بازگشایی‌های زیادی باشیم که می‌تواند با انتشار شفاف‌سازی‌های ناشی از برگزاری کنفرانس اطلاع‌رسانی شرکت‌ها، شدت تلاطم‌های قیمتی بازار را بیش از پیش کند.

عناوین برگزیده